Premi de Gran Lògia d’Andorra 2024

**La Gran Lògia d’Andorra celebra 30 anys de masoneria regular amb un emotiu sopar de Gala**

El passat 1 de juny, a l’elegant Hotel STARC d’Andorra la Vella, es va celebrar el sopar de gala de la Gran Lògia d’Andorra, commemorant el 30è aniversari de la creació de la primera lògia regular al Principat. L’esdeveniment va reunir a germans maçons, il·lustres convidats i les seves estimades dames en una nit plena d’emocions i valors.

La masoneria regular, basada en principis de llibertat, filantropia i perfeccionament personal, ha trobat a Andorra un terreny fèrtil per al seu desenvolupament. Durant tres dècades, sota el lideratge del Molt Respectable Gran Mestre Antoni d’Ortado, la Gran Lògia ha mantingut ferms els ideals de regularitat i tradició, convertint-se en un far de Llum, veritat i virtut per a tots els seus membres.

Un dels moments més emotius de la nit va ser l’homenatge al Gran Mestre d’Ortado. Els assistents van alçar les copes en un brindis sentit, reconeixent els seus 30 anys de sacrifici i devoció incansable. La seva tasca ha permès que la masoneria andorrana perduri com un exemple per a les futures generacions.

La vetllada també va tenir un component artístic excepcional. Els presents van gaudir de les actuacions de dues artistes de renom: la soprano madrilenya Guiomar Cantó, reconeguda per la seva brillant trajectòria en escenaris com el Teatro Real, i la pianista cubana Aylin Pla Polanco, acompanyant excepcional i destacada pedagoga.

Un altre punt culminant va ser l’atorgament del Premi Andorra Exemplar al jove David Aguilar. Aquest noi, nascut amb una discapacitat al braç dret, ha demostrat una tenacitat i creativitat extraordinàries. Utilitzant peces de LEGO, David ha construït les seves pròpies pròtesis i ha viatjat pel món, fins i tot a la NASA, inspirant altres joves a superar l’adversitat. El seu esperit resilient encarna perfectament els valors maçònics.

L’esperit filantròpic de la Gran Lògia es va fer palès amb la celebració d’una rifa benèfica. Els assistents van adquirir paperetes amb els beneficis destinats als infants ingressats a l’Hospital de Nens de Sant Joan de Déu de Barcelona. Aquest gest altruista va subratllar el compromís de la masoneria amb el benestar de la humanitat.

La nit també va retre homenatge a les dames presents. En un brindis especial, es va reconèixer el seu suport i comprensió com a pilars fonamentals de la fraternitat maçònica.

“La nit també va retre homenatge a les dames presents. En un brindis especial, es va reconèixer el seu suport i comprensió com a pilars fonamentals de la fraternitat maçònica.”

La masoneria regular d’Andorra ofereix un camí de creixement personal, fraternitat i servei a la comunitat. Si vostè se sent atret per aquests valors i desitja formar part d’una institució que promou la Llum i la virtut, la Gran Lògia d’Andorra obre les seves portes a homes lliures i de bons costums. Un viatge iniciat fa 30 anys continua avui, convidant a nous membres a unir-se a aquesta noble causa.